– Jag är väldigt glad, vi är alla glada i dag, säger Aubameyang.

Arsenal FC

Efter många rykten blev det i onsdags helt klart.

Pierre-Emerick Aubameyang, 28, lämnade Borussia Dortmund och tog över tronen som Arsenals dyraste spelare genom tiderna efter fransmannen Alexandre Lacazette.

– Äntligen! Jag är väldigt lycklig över att vara här. Och nu kan jag återförenas med ”Michi” (Henrich Mchitarjan, tidigare lagkamrat i Dortmund), sa den vindsnabbe anfallaren när han presenterades.

Det var länge oklart om den rekorddyre gabonesen skulle ta plats i Arsenals startelva mot Everton på lördagen - då han har varit sjuk under de senaste dagarna.

Men när Arsène Wenger presenterade vilka spelare som skulle ta revansch efter chockförlusten mot Swansea senast var “Auba” med i startelvan, tillsammans med Henrich Mchitarjan – som även han stod inför sina första minuter på Emirates Stadium.

Succé direkt - Everton chockat

Och succén skulle inte vänta.

Efter 19 minuter ledde hemmalaget med 3-0 efter två mål av Aaron Ramsey och ett av Laurent Koscielny, där ”Michi” stod för assisten till 1–0-målet.

Och tjugo minuter efter 3–0-målet skulle rekordvärvningen, med hjälp av sin gamla lekkamrat, presentera sig på riktigt.

Mchitarjan slog en genomskärare till Aubameyang som vackert chippade bollen över en chanslös Jordan Pickford i Everton-målet.

– Jag är väldigt glad, vi är alla glada i dag, säger gabonesen i Sky Sports efter slutsignalen.

Ramsey tremålsskytt - efter ny ”Michi”-assist

I den andra halvleken ryckte Everton upp sig och reducerade genom den unge engelsmannen Dominic Calvert-Lewin, men närmare än så kom inte Merseyside-klubben.

I stället kunde Ramsey göra sitt tredje mål för dagen – efter ytterligare en assist från Mchitarjan.

– Det var en bra vinst. Jag är glad för assisten till ”Auba” och Aaron, säger Mchitarjan.