Marseille till final i Europa League

Uppdaterad 2018-05-04 | Publicerad 2018-05-03

Allt talade för en straffsparksläggning mellan Salzburg och Marseille.

Då – med fem minuter kvar av förlängningen – skarvade Rolando in en hörna för gästerna.

Därmed är Marseille klart för Europa League-final mot Atlético Madrid.

Mycket talade för avancemang för Marseille efter förra veckans 2–0 seger i den första semifinalen i Europa League.

Men Salzburg ville annat.

I den andra halvleken gav först Amadou Haidara hemmalaget ledningen via en imponerande soloprestation i den 53:e minuten.

Och tolv minuter senare small det igen när Xaver Schlager sköt in 2–0 via tån på försvararen Bouna Sarr.

Möter Atlético Madrid i finalen

Resultatet stod sig ända in i slutskedet av den andra förlängningskvarten och allt talade för ett straffsparksavgörande.

Då fixade Marseille en hörna som förvaltades på bästa sätt. Dimitri Payet slog ett inspel som den portugisiske försvararen Rolando skarvade in precis intill målvaktens högra stolpe.

Målet blev dock kontroversiellt då reprisen tydligt visade att bollen tog på en Marseille-spelare innan hörnan tilldelades.

Men mål blev det – och Marseille är därmed klara för final i Europa League. Där väntar Atlético Madrid som slog ut Arsenal via 1–0 hemma på Wanda Metropolitano.

Finalen spelas i franska Lyon den 16 maj.

Marseille vidare till final efter ett hörnmål.