Valladolid om mutskandalen: ”Chockerade”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Sju Valladolidspelare misstänks enligt spanska El Mundo ha medvetet lagt sig i den säsongsavslutande 0–2-förlusten mot Valencia i La Liga.

Nu har Real Valladolid uttalat sig om uppgifterna.

”Klubben vill ha och jobbar för ett prompt och helt klargörande kring uppgifterna”, står det bland annat i pressmeddelandet.

Enligt den spanska dagstidningen El Mundo ska sju spelare i Real Valladolid vara misstänkta för matchfixning i 0–2-förlusten mot Valencia i den sista omgången av säsongens La Liga.

Ljudinspelningar från polisen ska enligt tidningen visat på att spelarna mutats till att släppa in ett mål i vardera halvlek av matchen.

Nu har Real Valladolid bemött uppgifterna med ett pressmeddelande.

”Vår klubb vill uttrycka vår chock, totala ovetskap och bestörtning över uppgifterna som florerat i media under dagen”, skriver klubben.

Intern utredning

La Liga-klubben, som har den gamle brasilianske anfallsikonen Ronaldo som ägare, meddelar att de kommer vara behjälpliga vid polisens fortsatta utredning, samt att de även inlett en intern utredning kring den påstådda mutskandalen.

”Klubben, som känner sig skadad, kommer framträda i den pågående rättsliga processen. Och Real Valladolid Club de Futbol tar sig rätten att straffa de personer eller grupper som manifesterat eller uttryckt sig kring möjlig inblandning av klubben i denna typ av illegal verksamhet”

Förra veckan greps elva personer med misstankar om matchfixning i Spanien. Däribland de före detta fotbollsspelarna Raul Bravo och Carlos Aranda, samt Valladolidmittfältaren Borja Fernandez. Alla tre ska enligt El Mundo vara inblandade i resultatfixandet av Valenciamatchen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.