Historisk dag för Real Madrid – väntan är över

Nu är Asllani och Jakobsson Real-spelare

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

118 års väntan är över.

Från och med den 1 juli har Real Madrid för första gången ett professionellt damlag nu när övertagandet av CD Tacón är officiellt.

– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger ordföranden Florentino Perez.

CD Tacón grundades 2014 i Madrid och efter bara fem år tog de sig upp i högstaligan, Primera Iberdrola, inför den gångna säsongen. Kort därefter meddelade Real Madrid att de tagit över klubben för att göra det till sitt damlag – med förbehållet att namnbytet sker först inför säsongen därpå – till priset av 300 000 euro, cirka tre miljoner svenska kronor.

Nu är vi där. Den 1 juli 2020 har Real Madrid för första gången i klubbens 118-åriga historia ett professionellt damlag.

Efter att ha plockat in bland annat Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani inför debutsäsongen i högstaligan väntar nu ett nytt galactico-projekt för att göra laget slagkraftigare. När coronapandemin satte stopp för vidare spel låg CD Tacón tia i ligaspelet.

Bland de bästa

Enligt spansk press har Real Madrid redan siktet inställt på några av de största stjärnorna i världen och de första värvningarna kan presenteras redan i veckan. Den karismatiske ordföranden Florentino Pérez har som målsättning att göra laget till ett av de bästa i både Spanien och Europa.

– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger han.

Övergången till från Tacón till Real Madrid har egentligen pågått sedan Perez köpte laget. Spelarna har haft tillgång till storklubbens högklassiga träningsanläggningar och faciliteter.

Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson är numera officiellt Real Madrid-spelare. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson är numera officiellt Real Madrid-spelare. Arkivbild.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.