Efter 90 mil kom beskedet - matchen ställs in

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Flyg från Piteå, buss från Arlanda mot Värmland - efter 90 mil kom beskedet.

Cupmatchen mot Mallbacken ställs in.

–  Man glömmer bort oss, det har inte funnits en dialog alls med oss, säger Piteås sportchef Leif Strandh.

I coronatider, när allmänheten rekommenderas att begränsa sitt resande, ägnade Piteås allsvenska lag fredagen åt att transportera sig. Flyg från Piteå, buss från Arlanda mot Karlstad - då planen var att laget skulle spela lördagens cupmatch mot Mallbacken inför tomma läktare.

Under bussresan fick laget dock veta att matchen ställs in efter initiativ av klubbarna själva. Beskedet efter 90 tillryggalagda mil möttes med respekt, förvåning och besvikelse.

– Vi är ett lag inte så långt från norra polcirkeln. Vi är ett elitlag. Vi kan inte åka samma dag om vi ska spela match i Värmland. Vi har gjort vad vi kunnat under resans gång och vi vill inte göra något för att förvärra situationen för allmänheten men jag har svårt att se varför vi nu inte kan spela nu, säger tränaren Stellan Carlsson.

Hemma i Piteå satt Leif Strandh, sportchef, och följde utvecklingen.

– Vi har inte haft en dialog med Mallbacken eller EFD alls under dagen alls. Jag läste om beslutet och blev förvånad. Vi var inte involverad i beslutet och visste inte att Mallbacken fört en dialog om det, säger han och påpekar:

– Man glömmer bort oss häruppe.

I en skämtsam ton på Instagram story publicerade Piteå IF Dam under fredagen en bild på pressmeddelandet om de inställda matcherna på Obos damallsvenskans hemsida och sen en bild från bussen med en text riktad mot EFD ”Undrar om dom har fått fel telefonnummer till Piteå IF dam”.

Beslutet kunde kommit tidigare

När Sportbladet var i kontakt med ledarna i Piteå fanns det fortfarande ett litet hopp om att matchen skulle kunna genomföras, men Leif Strandh såg att det troliga scenariot var att laget skulle få vända hemåt igen.

Enligt EFD:s generalsekreterare Tomas Hoszek behandlas Piteås förfrågan under kvällen.

– Jag förstår Piteå och tycker synd om laget. När vi meddelade lagen hade Piteå dessvärre redan rest, det var det ingen som hade koll på. Det var olyckligt, men läget förändras hela tiden, säger han.

Mallbacken är en av de klubbar som fört fram önskemål till Svenska fotbollförbundet om att skjuta upp matchen. Det har också FC Rosengård gjort.

– Vi ställde frågan tidigt i morse. Det känns konstigt att spela när alla andra stänger ner. Jag vet inte varför det dröjt, det känns som att beslutet kunde kommit tidigare, säger Therese Sjögran.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.