Liverpools säsong började bra, åtminstone i de tre första matcherna.

Men i kväll blev de krossade av Aston Villa, med hela 7–2.

Det är det högsta antalet mål som Liverpool har släppt in sedan 1963.

Liverpool FC

Aston Villa satte fart direkt. Det tog bara fyra minuter innan Aston Villa gjorde sitt första mål.

Det var Ollie Watkins, 24, som spräckte nollan. Och det slutade inte där. Innan halvtid hade Watkins levererat ett hattrick mot de regerande mästarna. Han gjorde också en assist, innan matchen slutade 7–2 till Aston Villa.

– Jag nöp mig själv efter första målet, för jag trodde inte riktigt på det så tidigt. Innan matchen trodde jag aldrig att jag skulle göra tre mål. Men det kunde nästan blivit fyra eller fem också, säger Watkins i Viaplays sändning efter matchen.

Mellan stolparna för Liverpool stod vikarierande Adrian, då Alisson Becker inte kunde komma till spel, efter att ha skadat sig på träning. Det var Adrians första match och inte någon vidare rolig start.

4–1 i halvtid

Mohamed Salah gav lite hopp till Liverpool-fansen, när han reducerade Villas ledning till 2–1. Men när de drygt tio minuter senare gick in i halvtid med 4–1 på resultattavlan kändes det inte lika hoppfullt längre.

Det sjätte målet för Villa tillskrevs Jack Grealish, efter granskning. Hans skott gick rakt på en Liverpoolförsvarare och styrdes in i mål. Men bedömningen blev alltså att bollen hade gått i mål, oavsett styrning. Grealish stod därmed för två mål och tre assist.

Missnöjd Klopp

Liverpools tränare Jürgen Klopp såg inte nöjd ut vid sidlinjen, och började gå mot omklädningsrummet redan innan första halvlek var avblåst. I mitten av andra halvlek syntes han skratta åt misären.

Sju mål är det högsta antalet mål Liverpool har släppt in sedan 1963, då de förlorade mot Tottenham med just 7–2. Det är det högsta antalet mål de har släppt in i Premier Leagues historia. 2015 förlorade de senast med fem mål, när Stoke besegrade dem med 6–1.

Det är också första gången i Premier Leagues historia som regerande mästare släpper in sju mål under en match.