City vann mot Chelsea efter succébyte

Publicerad 2023-01-05

0–0 efter en timmes spel mot Chelsea.

Då valde Pep Guardiola att byta in Jack Grealish och Riyad Mahrez.

Tre minuter senare var det de som skulle kombinera sig fram till Citys segermål.

Manchester City behövde vinna borta mot Chelsea för att ta in på Arsenal i toppstriden.

Men trots att Mason Mount gick sönder för Chelsea redan innan matchen och både Raheem Sterling och Christian Pulisic skadade sig tidigt i den första halvleken så skulle man få det tufft.

Halvlekens bästa chans hade 19-årige inhopparen Carney Chukwuemeka när han sköt i stolpen via en City-försvarare och 0–0 i paus.

– Det här är Manchester Citys sämsta halvlek för säsongen, säger Erik Niva i Viaplay.

Det fick Pep Guardiola att agera och spanjoren gjorde ett dubbelbyte i paus och City fick bättre kontroll på matchen och bara några minuter in i andra så var det Citys tur att träffa trävirket när Nathan Aké nickade i ribban.

Fick öppet mål

Efter en timmes spel gjorde City nästa byte när man tog in Jack Grealish och Riyad Mahrez vilket gav effekt bara tre minuter senare.

Grealish spelade fram till Mahrez som kunde stöta in 1–0 i öppet mål för City.

Man City fick jubla.

Det fick Graham Potter att agera och Pierre-Emerick Aubameyang som kom in efter fem minuters spel byttes ut efter 68 minuter.

Men Chelsea var aldrig nära en kvittering och Manchester City vann med 1–0 och är nu fem poäng bakom Arsenal i toppen av premier League.

– Det är tre viktiga poäng för oss. Vi fokuserar inte på tabellen så här tidigt, det är fortfarande 53 poäng kvar att spela för och vi tar en match i taget, säger John Stones till Sky Sports.

Chelsea däremot är bara tia och har tio poäng upp till en CL-plats.