Svensken hoppade in och avgjorde sent

Uppdaterad 2022-10-07 | Publicerad 2022-10-06

Gustaf Nilsson hoppade in i 83:e minuten.

Sen gjorde svensken två mål när Union Saint-Gilloise gick upp i ledning i Malmö FF:s Europa League-grupp.

Han har hunnit representera flera klubbar ute i Europa efter sina år i Falkenberg och BK Häcken. Men rubrikerna har varit få kring 25-årige Gustaf Nilsson de senaste åren.

Under torsdagskvällen hamnade dock svensken i fokus när Union Saint-Gilloise ställdes mot portugisiska Braga i Europa League. Belgarna vände underläge till seger efter två sena mål.

Vem som blev matchhjälte? Gustaf Nilsson, förstås. Anfallaren blev inbytt i den 83:e minuten, och det dröjde knappt tre minuter innan han tryckte in 1–1.

PLUS: 20 000 spelare i Elitpojklägret – de lyckades bäst och här är hemliga betygen

Avgjorde i 94:e

När klockan tickade upp på 94:e minuten var det dags för Nilsson igen, som skickade in 2–1 från nära håll. Det blev även matchens sista mål, och med det har Union Saint-Gilloise plockat samtliga poäng efter tre gruppspelsmatcher i Europa League.

I samma grupp ligger ligger Malmö FF sist, medan Braga innehar andraplatsen. Union Berlin är trea efter tre spelade matcher.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!