Fina bilderna – när båda lyfter bucklan

Uppdaterad 2018-05-09 | Publicerad 2018-05-08

Les Herbiers riskerar att åka ur den franska fotbollens tredjedivision, men eländet har tagit paus.

På tisdagen spelade laget cupfinal mot Paris Saint-Germain inför 80 000 åskådare på nationalarenan Stade de France.

Då fick lagkapten Sebastien Flochon lyfta bucklan – trots att de förlorade.

Det gick som det skulle, PSG vann med 2–0, men spelarna i Les Herbiers fick i alla fall med sig ett minne för livet.

Inte minst lagkapten Sebastien Flochon.

Efter matchen var PSG:s dito, Thiago Silva, bussig nog att låta Flochon kliva upp på podiet – sedan lyfte de bucklan tillsammans.

”En historisk gest av Silva. Han visar klass”, skriver ESPN:s PSG-expert Jonathan Johnson på twitter.

Träffade presidenten

Före matchen hälsade Les Herbiers spelare på Frankrikes president Emmanuel Macron och när domaren Mikaël Lesage satte igång spelet var det faktiskt laget från den lilla kommunen – 15 000 invånare – några mil sydost om Nantes som stod för de två första avsluten.
Sedan tog PSG över totalt.

Cavani rullade in 2–0

Efter ett par ramträffar satte argentinaren Giovani Lo Celso 1–0 efter 25 minuter men det dröjde innan Ligue 1-segraren avgjorde finalen. Tack vare en något nonchalant motståndare och en storspelande målvakt, Matthieu Pichot, fortsatte Les Herbiers att hoppas på ett mirakel tills Edinson Cavani slog in 2–0 på straff i den 74:e minuten.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se