Kastades in smällare på planen – domaren blåste av matchen

Publicerad 2019-01-25

Matchen mellan Marseille och Lille spårade ut fullständigt efter att hemmafansen kastat in en smällare på planen.

Domaren valde att blåsa av matchen – och satte inte i gång spelet förrän efter en halvtimme.

När Mario Balotelli är i närheten har omvärlden vant sig vid att det kan smälla.

Det brukar däremot vara den italienska anfallaren själv som står för pyron – men denna gång var det Olympique Marseilles supportrar som var de skyldiga.

Tog sig mot ena örat

I ligamatchen mot LOSC Lille ilsknade hemmalagets fans till ordentligt efter att laget, som bara ligger sjua i Ligue 1-tabellen, släppte in ett mål på straff i den 45:e minuten.

De ropade på tränaren Rudi Garcias avgång och i den 56:e minuten slängde någon in en banger (smällare) på planen. Den landade precis bredvid Marseille-spelarna Kevin Strootman och Jordan Amavi. Den förstnämnde tog sig återupprepade gånger mot ena örat efter smällen.

Domaren Amaury Delerue valde att blåsa av matchen och ledde ut spelarna från planen. Efter drygt en halvtimme tillät han dem att återvända och fortsätta spela.

Thauvin utvisad

Men skandalerna fortsatte att löpa över varandra. Bara några minuter efter att bollen åter var i rullning blev hemmalagets Florian Thauvin utvisad efter en ful satsning.

Mario Balotelli – som nyligen flyttat från Nice till Marseille – inledde matchen på bänken, men byttes in efter 74 minuter. Han blev till slut även målskytt i sin debut.

Men hans mål i den 90:e minuten räckte inte för Marseille som ändå förlorade med 1–2. Nicolas Pepe gjorde båda Lilles mål.