Serie A

Stjärnagenten stängs av under transferfönstret

Frågetecken kring Paul Pogba och Matthijs De Ligt förväntade övergångar efter Mino Raiolas avstängning

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Det italienska fotbollsförbundet stänger av agenten Mino Raiola under stora delar av det kommande transferfönstret.

Anledningen är än så länge oklar, liksom hur beskedet kan komma att påverka Raiolas klienter som Zlatan Ibrahimovic men kanske framförallt Paul Pogba och Matthijs De Ligt.

Det italienska fotbollsförbundet meddelar att Mino Raiola och hans kusin Vincenzo Raiola stängs av under tre respektive två månader. Beslutet innebär att Mino Raiola är förbjuden att verka inom den italienska fotbollen från den 9 maj till den 9 augusti och skulle – om holländaren faktiskt inte kan involvera sig i fotbollen – kunna vara ett hårt slag för hans klienter.

Bland annat påstås Manchester Uniteds Paul Pogba, Ajax Matthijs De Ligt och Marseilles Mario Balotelli se sig om efter en nya klubbar i sommar. Alla tre har också placerats i Serie A (Juventus och Juventus respektive Bari).

Det är dock fortfarande väldigt mycket som är oklart kring domen.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Motiverar inte varför

Dels motiverar inte det italienska förbundet varför Raiola stängs av. Enligt Gazzetta dello Sport ska det handla om övergången för den då 16-årige italienska anfallaren Gianluca Scamacca som lämnade Roma för nederländska PSV 2015.

Sedan framgår inte heller vad förbudet faktiskt innebär. Agenter registreras inte längre av det Internationella fotbollsförbundet centralt utan varje enskilt förbund har istället större frihet att utforma sina egna regler. Det italienska förbundet kan därför stoppa klubbar från att göra affärer med Raiola – men Daily Mail skriver att domen inte kommer påverka agentens förehavanden utanför landet.

Premier Leagues transferfönster stänger den 8 augusti men det italienska först den 25 augusti vilket innebär att Raiola i teorin ändå borde kunna arbeta i alla länder i sommar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatan mållös när Galaxy föll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Mino Raiola

Mario Balotelli

Paul Pogba