Båda svenskorna nätade när Tacon vann derbyt

Publicerad 2020-02-02

Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani gjorde båda mål för sitt CD Tacon under söndagen.

Det banade vägen för en derbyseger, efter en hel del om, men och mål, med 3–4 borta mot Madrid CFF.

CD Tacons (framtida Real Madrids) derbydrabbning borta mot Madrid CFF var ett mittenmöte i den spanska högstadivisionen.

Ett målrikt mittenmöte, ska det tilläggas.

Och de två landslagssvenskorna på planen bidrog till det.

Efter Valeria Cantuarios tidiga ledningsmål stod Sofia Jakobsson för kvitteringen och Kosovare Asllani (assisterad av Jakobsson) fullbordade vändningen till 1–2 innan första halvlek var slut.

Vändning efter vändning

Det var dock inte slut på vändningar.

Madrid CFF kom tillbaka till 3–2 inom loppet av 20 minuter av andra halvlek, innan Tacon skulle vända ytterligare en gång under matchens sista kvart (dock utan svenskmål).

Det innebar att det i slutändan blev tre poäng för svenskorna i Tacon, som ligger nia i Liga Iberdrola efter 18 spelade omgångar.