Parma vann svenskmötet

Räddades av VAR

Publicerad 2019-12-08

Riccardo Gagliolo och Dejan Kulusevski kunde jubla efter söndagens 1–0-vinst mot Sampdoria.

Sampdoria, med Albin Ekdal i startelvan, kvitterade visserligen men målet dömdes bort.

Det efter att VAR klivit in och hittat en liten detalj.

Det var också VAR som hjälpte domaren till straffbeslutet med drygt tio minuter kvar att spela.

Straffen räddades av Parmas målvakt, men på returen kunde Fabio Quagliarella raka in 1–1 efter att ha blivit framspelad av en osjälvisk Jakub Jankto.

Uppmärksammades av VAR

Problemet?

När Quagliarella skulle slå straffen befann sig Jankto framför samtliga Parma-spelare runt straffområdeslinjen. Situationen uppmärksammades i VAR-rummet och nådde sedermera huvuddomaren. Istället för mål och 1–1 valde han att döma offside.

Parma kunde sedan hålla undan sista minuterna av matchen och bevara sin 1–0-ledning, som ordnades av Juraj Kucka i den första halvleken.

I och med segern ligger Parma åtta i Serie A med sina 21 poäng, lika många som sjundeplacerade Napoli.