Minamino visade vägen med sitt första Premier League-mål någonsin.

Därefter forsatte målkalaset.

Liverpool krossade Crystal Palace med 7–0.

Liverpool leder Premier League. Crystal Palace är närmre botten än toppen. På pappret skulle Liverpool alltså vinna enkelt – något de också gjorde.

Liverpool fick en drömstart på ett, faktiskt, något soligt Selhurst Park. Redan efter tre minuter tog gästerna ledningen då Sadio Mané fick bollen i straffområdet och serverade Takumi Minamino, 25, som tryckte in bollen i mål. Målet var 25-åringens första i Premier League.

3–0 i halvtid

Ett mål blev strax efter 30 minuter två och innan halvtidsvilan hade Liverpool tagit ledningen med 3–0.

Målet? Roberto Firmino fick bollen på kontring, spelade ut till Andrew Robertson på vänsterkanten som i sin tur hittade tillbaka in på Firmino som, tillsynes enkelt, rullade in bollen i Vicente Guaita Panaderos bortre hörn.

Firmino tvåmålsskytt

Andra halvlek inleddes med ett mer klassiskt decemberväder i London – hällregn.

Det hindrade dock inte Liverpool från att fortsätta målkalaset. Jürgen Klopps beslut att ta ut Mané och i stället ta in Salah visade sig vara ett lyckat sådant – även om Mané såg måttlig road ut av beslutet.

– I ett sådant här läge förstår jag att man som forward blir irriterad. Man ser chansen att göra ett par mål gratis. Men det är inte okej att bete sig såhär, säger Glenn Strömberg i Viaplay-studion om Manés kroppsspråk.

På en dryg halvtimme hann Salah med två mål en assist. Exakt samma facit som matchhjälten från senaste matchen mot Tottenham, Firmino.

– Salah är en otroligt vass avslutare och viktigt att ha i sitt lag, säger Glenn Strömberg.

Liverpool går nu på julledighet som serieledare för tredje året i rad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se