Haaland snabbast någonsin till 20 mål i Champions League

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2021-03-09

Erling Braut Haalands succé i Champions League fortsätter.

Med kvällens två bollar i nät är han snabbast någonsin till 20 mål.

Men vägen dit präglades av dubbla VAR-granskningar.

På 14 matcher har Erling Braut Haaland, 20, gjort 20 mål i Champions League. Det är snabbast någonsin. Tidigare hade Harry Kane rekordet, som gjorde 20 mål på 24 matcher. Dessutom är norrmannen yngst någonsin att göra 20 mål.

De två senaste målen kom i kvällens match mot Sevilla, där Dortmund säkrade sin plats i kvartsfinalen.

Efter att ha skarvat in bollen i första halvlek, kunde Haaland utöka ledningen med en straff. Men det var ingen enkel väg dit. Han gjorde ett spelmål även i andra halvlek, men efter en VAR-granskning dömdes det istället straff till Borussia Dortmund. En straff som räddades och norrmannen fick inte heller in returen.

Fick slå om straffen

Spelet gick vidare och Sevilla gick på kontring. Men det skulle VAR-granskas ännu en gång. Sevillas målvakt Yassine Bounou rörde sig från linjen vid den första straffen, och den fick slås om.

Och en andra gång skulle han inte missa. Även om målvakten var på bollen denna gång också, gick den i nät, som Haalands 20:e Champions League-mål.

– Det var lite kaos på det andra målet där. Men vi är vidare och det är härligt, säger Haaland till norska TV2 efter matchen.

Efteråt blev det tjafsigt mellan Haaland och Bounou. Målvakten verkade pika Haaland efter straffmissen och Bounou fick sedan tillbaka med samma mynt. Det slutade med att 20-åringen fick ett gult kort för osportsligt uppförande. Även Sevillas Joan Jordan fick syna det gula kortet, efter att ha puttat till norrmannen.

– Jag vet inte vad det betyder, men jag sa samma till honom som han sa till mig efter att jag bommade den första, säger Haaland i norska Viaplay.

Sevilla reducerade på en straff, med en dryg timme spelad, till 2–1 i matchen och med ett nickmål på stopptid kunde de kvittera. Men tack vare seger i första matchen tog Borussia Dortmund en 5–4-seger över Sevilla på två möten, och de är klara för kvartsfinal.