Västerås cupskräll – till semifinal

Publicerad 2021-03-14

Degerfors tog ledningen i 81:a minuten och i den 87:e minuten missade Västerås möjligheten att kvittera på straff.

Avancemanget såg säkrat ut för hemmalaget – men Västerås reste sig på nio, vann med 4–3 efter förlängning och skrällde sig vidare till semifinal i svenska cupen.

Degerforsmålvakten Jeffrey Gal fick en hand på bollen och styrde Viktor Prodells straff i ribban i matchens slutminuter. Superettanlaget hade krigat väl, men såg uträknat ut.

Då slog inbytte Olle Edlund till. På en fin passning snett inåt bakåt kunde han placera in kvitteringsmålet två minuter efter straffmissen.

Degerfors tränare Andreas Holmberg var inte nöjd med hur hans lag agerade i slutskedet.

– Jag tycker att vi skiter ner oss och inte vågar spela med vårt lugn och det vi är bra på, säger han till C More.

Västerås höll ut

Målet tog matchen till förlängning och väl där var Västerås starkare. Först gav Sead Sabetkar laget ledningen för första gången i matchen efter en tilltrasslad situation, och sedan gjorde Brian Span 4–2.

Men dramatiken var inte över där. Degerfors reducerade genom Johan Bertilsson i den 115:e minuten, och de sista minuterna blev en desperat jakt på kvittering men utan resultat.

– Det är en sådan stor eloge till alla inblandade, säger en tagen Sead Sabetkar till C More efter matchen.

Edvardsens revansch

Victor Edvardsen ville lämna Degerfors, sedan ångrade han sig och bad om ursäkt och i cupkvartsfinalen spelade han en huvudroll.

Han gav den allsvenska nykomlingen ledningen mot Västerås i slutet på första halvlek, efter att ha varit först på en retur.

I en 81:a minuten tog Degerfors ledningen igen, och återigen var Edvardsen iblandad. Hans öppnande passning nådde anfallaren Sargon Abraham som tog emot med högerfoten, avslutade med vänster och gjorde 2–1.

25-åringens mål och assist räckte dock inte, istället är det Västerås som ställs mot Häcken i semifinal.