Juventus historiska – cupmästare fyra år i rad

Uppdaterad 2018-06-18 | Publicerad 2018-05-09

Juventus blev historiska under onsdagskvällen.

För fjärde året i rad står Turin-klubben som mästare i Coppa Italia.

Detta efter att besegrat Milan med klara 4–0 på Stadio Olimpico.

De senaste tre åren har Juventus fått lyfta pokalen i den inhemska cupen Coppa Italia. Under onsdagskvällen hade ”den gamla damen” chansen att slå ett nytt rekord genom att vinna turneringen för fjärde gången i rad. På motståndarsidan ville Milan bryta sviten samt vinna första titeln under tränare Gennaro Gattuso.

Första halvlek på Stadio Olimpico skulle sluta mållös trots att det inte saknades chanser. Milan skapade flera chanser utan att lyckas få hål på Juventus målvaktslegendar Gianluigi Buffon. På andra sidan stoppade Buffons namne, stortalangen Gianluigi Donnarumma, det som Juventus skapade i anfallsväg.

Tre mål på åtta minuter

Det mållösa resultatet skulle dock inte stå sig länge i den andra halvleken. Först nickade Benatia in en hörna i den 56 minuten. fem minuter senare dubblade Douglas Costa ledningen efter ett skott strax utanför straffområdet. Tre minuter senare gjorde Benatia sitt andra mål för dagen efter att Donnarumma tappat en hörna framför fötterna på mittbacken.

Islossning för Juventus, blytungt för Milan.

Spiken i kistan kom sedan med kvarten kvar när Nikola Kalinic nickade in 4–0 i egen kasse.

Trettonde cuptiteln

– Vi tog vår första titel för säsongen. Grabbarna gjorde en strålande match och förtjänade detta. Men all respekt till Milan som gjorde en bra första halvlek, sa Juventus tränare Massimiliano Allegri efter matchen.

Segern innebär nu att ”den gamla damen” vunnit Coppa Italia fyra år i rad. Dessutom har man i praktiken säkrat ligatiteln vilket innebär att man också vunnit dubbeln fyra år i rad. Årets seger i Coppa Italia var Juventus trettonde seger i turneringen någonsin.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se