Dahlkvist i huvudrollen när Eskilstuna snodde poäng av Linköping

Uppdaterad 2019-08-15 | Publicerad 2018-07-08

Linköping stod för en rejäl urladdning när man slog IFK Kalmar med 8–0 senast.

I den sista matchen under uppehållet blev det dock bara en poäng mot nästjumbon Eskilstuna.

Därmed missar östgötarna chansen att hänga på Piteå i toppen av damallsvenskan.

Linköping började matchen i ett rasande tempo och efter 18 minuter stod det 0–2 på resultattavlan sedan Filippa Angeldal och Natasha Dowie nätat för östgötarna.

Men trots den tunga uppförsbacken kämpade sig Eskilstuna ikapp till 2–2, bland annat via straffmål av Lisa Dahlkvist, för att sedan se nämnde Dowie sätta 2–3 i den 73:e minuten.

Brände straff – kvitterade ändå

Då trodde nog de flesta att det var klart, men inte heller då gav sig nästjumbon och i den 79:e minuten kunde Annica Svensson sätta kvitteringen.

Dessförinnan hade Dahlkvist, som vanligtvis är drypsäker från elva meter, dessutom hunnit med att bränna en straff för hemmalaget.

Skyttedrottningen lämnar

Resultatet innebär att Linköping missar chansen att hänga på Piteå i toppstriden i damallsvenskan. Piteå vann tidigare i dag mot LB07 med 2–1 och går till uppehåll med 24 poäng.

Linköping, på 18 poäng, är sex poäng efter. Dessutom gjorde skyttedrottningen Natasha Dowie sin sista match med laget. På sina tio matcher med laget hann hon med att näta lika många gånger och leder skytteligan i damallsvenskan.