Ilska mot stjärnan efter förlusten mot Chelsea: ”Dra åt...”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ben Chilwell väcker ilska bland Leicester-supportrar och Pep Guardiola vill stärka upp med en före detta Chelsea-spelare.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Foto: Tim Keeton / TT NYHETSBYRÅN
Ross Barkley och Ben Chilwell under gårdagens match.

HELGENS SNACKIS

Ilskna Leicester-supportrar vill att klubben säljer guldklimpen Ben Chilwell med omedelbar verkan. Anledningen är att vänsterbacken syntes skratta och skoja med motståndaren Ross Barkley kort efter slutsignal mot Chelsea (0–1). Förlusten i kvartsfinalen innebär att Leicester är utslagna ur FA-cupen.

På förhand hade mycket av snacket inför matchen handlat om just Chilwell, som ständigt omnämns som en potentiellt framtida Chelsea-spelare. Det stora hindret är Leicesters kraftiga prislapp på 75 miljoner pund.

Samtidigt som Chilwell hade roligt med matchvinnaren Barkley kastade sig otaliga Leicester-fans på tangenterna och uttryckte sin upprördhet. ”Dra åt...” inleds många inlägg med (behövs väl knappast en fortsättning på den meningen). Managern Brendan Rodgers ser lugnt på att han eventuellt kan tappa sin spelare i sommar: ”Rykten och spekulationer är något man får leva med i den här branschen”, säger Rodgers.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN

HELGENS CITAT

”Han vet hur man försvarar men gör också sådana löjliga misstag” – BT:s expert Robin van Persie om David Luiz som var tillbaka i Arsenals startelva mot Sheffield United efter utvisningen mot Manchester City i Premier League.

HELGENS STATISTIK

2020 är första gången sedan 1987 som samtliga bortalag går vidare från kvartsfinalerna i FA-cupen. Det är väl inte omöjligt att pandemins publikfria läktare har en viss inverkan på helgens resultat. En annan intressant siffra som Daily Mail har tagit fram är att 38 procent av samtliga semifinaler sedan starten 1871 har inkluderat antingen Arsenal eller Manchester United (eller båda). 53 matcher av 139 närmare bestämt.

HELGENS HISTORISKA ÖGONBLICK

Ole Gunnar Solskjaer gjorde sex byten i Manchester Uniteds seger mot Norwich. Det är första gången detta sker i engelsk fotboll. Den första managern som ens gjorde ett byte var Charltons Bob Stokoe som satte in Keith Peacock i ett möte med Bolton 1965.

HELGENS SILLY

Bournemouths Nathan Ake har ryktats tillbaka till Chelsea. Enligt The Athletic lutar det snarare åt en flytt till Manchester City. Pep Guardiolas huvudsakliga mål under sommaren är att stärka upp mittbackspositionen och 25-årige Ake uppfyller många av tränarens kriterier. Det är dock fortfarande oklart huruvida det finns en tillbakaköpsklausul i kontraktet som Chelsea i så fall kan nyttja.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.