Uppdaterad 2022-11-08 | Publicerad 2022-10-30

AIK vann med 2–1 borta mot Mjällby efter ett sent mål av Nicolas Stefanelli.

Det räcker dock inte till spel i Europa nästa säsong.

AIK behöver dubbla mirakel för att gå om Hammarby.

Yasin Ayari gjorde 1–0 för AIK i första halvlek, men Jacob Bergström kvitterade för Mjällby med tio minuter kvar.

Då klev Nicolas Stefanelli fram och blev stor matchvinnare med sitt 2–1-mål i den 90:e minuten.

– En underbar känsla. Det var en tajt match, säger Stefanelli i Discovery.

AIK möter Elfsborg i den sista omgången och efter segern levde fortfarande hoppet om att knipa tredjeplatsen, som innebär spel i Europa.

– Vi måste vinna vår match, sen får vi se vad som händer, sade Stefanelli.

Andreas Brännström klar som ny tränare för AIK

Europadrömmen släcktes

Men efter att Hammarby slagit Kalmar senare under söndagen släcktes hoppet för AIK.

Hammarby har tredjeplatsen med tre poängs marginal ner till AIK och har dessutom 21 måls bättre målskillnad.

Resultaten i sista omgången måste att bli något i stil med Helsingborg-Hammarby 11–0 och AIK-Elfsborg 11–0 för att AIK ska kunna snuva Hammarby på platsen.