Tottenham förlorade efter två snabba mål

Uppdaterad 2022-09-14 | Publicerad 2022-09-13

Tottenham såg ut att vara på väg mot en poäng på bortaplan.

Men med två snabba mål på stopptid tog Sporting CP segern.

– Det var en svår match, säger Tottenhams tränare Antonio Conte.

Tottenham vann det första Champions Leauge-mötet med Marseille med 2–0 och på bortaplan mot Sporting CP såg det länge ut att bli en poäng.

Dejan Kulusevski började på bänken men byttes in i den 72:a minuten. Mittfältaren inledde piggt, fixade en frispark utanför straffområdet och slog sedan ett bra inlägg till Richarlison som nickade utanför.

Inhopparna målskyttar

Sporting hade ett jätteläge att avgöra matchen i 90:e minuten, men Hugo Lloris stod för en viktig räddning ut till hörna.

Den såg ut att rädda poäng, men på hörnan kunde Paulinho, som blivit inbytt kvarten tidigare, nicka in 1–0.

Bara minuter senare ökade Arthur Gomes på till 2–0. Han hade bara varit på planen i några sekunder innan han definitivt avgjorde matchen.

– De gör mål på en hörna och sedan släpper vi in det andra målet. Det var en svår match. Vi försökte vinna, säger Tottenham-tränaren Antonio Conte till BT Sport.

PLUS: CL-panelen: Så slutar gruppspelet

”Fantastiskt”

Den tidigare Tottenham-spelaren Marcus Edwards i hemmalaget från Lissabon var mer nöjd med matchen.

– Det känns fantastiskt, jag tycker att vi förtjänade det. Vi visade hur vi kan spela. Jag skulle inte säga att det var extra speciellt att vinna men det var en speciell känsla att spela mot Spurs. Det var roligt att se personer jag känner, spelare och tränarstab, säger Edwards till BT Sport.

Sporting CP har nu maximala sex poäng efter två matcher i Champions League. Tottenham har tre.