Inter tar över serieledningen från Milan.

Mycket tack vare Romelu Lukaku.

– Han dominerade, säger Inters tränare Antoni Conte efter 3–1 mot Lazio.

Helgens stora vinnare i Serie A är Inter.

Milans chockförlust mot Spezia under gårdagen innebar att den blåsvarta lokalrivalen kunde gå upp i serieledning vid seger mot Lazio.

Så blev det också, mycket tack vare Romelu Lukaku.

Låg bakom allt

Belgaren krutade in 1–0 på straff halvvägs in i den första halvleken och utökade ledningen strax innan pausvisslan.

Gonzalo Escalante reducerade i den 61:a minuten, men Inter – och Lukaku – gav svar på tal direkt.

Bara tre minuter senare stod anfallsbjässen för en urstark löpning på högerkanten innan han serverade lagkamraten Lautaro Martinez öppet mål för 3–1.

Drog ifrån Zlatan

Lukaku byttes ut på tilläggstid och belönades med en varm kram av tränaren Antonio Conte.

– Det har pratats om Lukakus mentalitet. Det finns dagar när inte formen finns där. Men i dag är Lukaku tillbaka på ett dominant sätt, säger Conte efter matchen.

De två målen innebär dessutom att han lämnar Zlatan Ibrahimovic bakom sig i skytteligan.

Milano-anfallarna hade inför matchen gjort 14 mål var. Lukaku delar nu skytteligaledningen med Cristiano Ronaldo på 16 mål.