Rönning och Larsson förstörde Stahres återkomst i IFK Göteborg

Publicerad 2021-07-05

GÖTEBORG. Mikael Stahre fyllde 46 år i första tävlingsmatchen i återkomsten i IFK Göteborg.

Presenten? En 0–1-förlust efter att Elfsborgs Johan Larsson avgjort.

– Jag kände att det var sista sparken jag hade i mig, säger matchvinnaren.

IFK Göteborg

Det var EM-stämning, från EM-arenorna med större publik, över första halvlek på Ullevi.

Det gällde även spelet. IFK Göteborg gick med full fart framåt, med få passningar i sidled och oftast sökte man bollen mot djupledslöpande Blåvittspelare.

Storspel av Rönning

Tobias Sana och Yahya Kalley hade fina lägen som Elfsborgsmålvakten Tim Rönning räddade.

EM-parallellerna fortsatte. Kolbeinn Sigthorsson revs omkull men den efterföljande straffen från Sana räddade Rönning långt ned med vänsterhanden.

Robert Gojani hade en fin chans för Elfsborg men då räddade i stället Giannis Anestis när 0–0 efter första halvlek var missvisande siffror när det både var underhållande och chansrikt och en inlevelsefull publik tillbaka på läktarna.

Tempot gick ner i den andra halvleken och spelet jämnades ut mellan lagen.

Elfsborgs Johan Larsson fick ett bra nickläge i 69:e minuten men bollen gick långt utanför.

Men Boråslaget kom mer och mer in i matchen.

En högerhörna från Johan Larsson letade sig tillbaka till Elfsborgskaptenen som kontrollerat tryckte in 1–0 för gästerna (75) med en halvvolley i nedre bortre hörnet.

Målskytt och skadad

Direkt efter målet tvingades Larsson kliva av med smärtor i låret.

IFK Göteborg forcerade och fick ett jätteläge på tilläggstid genom målvakten Giannis Anestis som gått upp på en hörna. Men greken sköt över från nära håll.

Elfsborgssegern innebär att Boråslaget klättrar till tredjeplatsen i tabellen.

Efteråt förklarade Johan Larsson sitt byte efter målet.

– Det har varit en kamp mot klockan för den här matchen. Jag kände vid hörnan att ”det kan ha varit min sista spark”. Men jag dröjde mig kvar lite i straffområdet och hoppades väl att jag skulle få en chans till.

– Jag fick ta emot bollen och såg att det var öppet på bortre.

Hur mår låret nu?

- Det är okej, det var inte så att jag drog upp någonting utan mer att jag kände ganska tidigt i första halvlek att jag kommer inte klara av 90 minuter. Så jag körde så länge det gick, säger Johan Larsson.