Ronaldo fick fira igen efter målrånet

Uppdaterad 2021-03-31 | Publicerad 2021-03-30

Portugal åkte på två tidiga smällar när Luxemburg tog ledningen och João Félix utgick skadad.

Cristiano Ronaldo gjorde ett av målen när de regerande Europamästarna vände och vann med 3–1.

Efter att ha blivit blåst på hjälterollen senast mot Serbien hoppades Cristiano Ronaldo och Portugal ta en viktig seger mot Luxemburg i VM-kvalet.

Men Portugal fick en tung start på matchen när Gerson Rodrigues nickade in 1–0 för Luxemburg, som är rankade 98 på FIFA:s världsranking.

Regerande Europamästarna Portugal åkte på en ny smäll när João Félix tvingades utgå på grund av skada i slutet av första halvlek.

Portugal vände och vann

Kvitteringen kom på tilläggstid i första halvlek när Diogo Jota nådde högst och nickade in 1–1, framspelad av inhoppande Pedro Neto.

I början av andra halvlek höll sig Cristiano Ronaldo framme framför mål och sköt in 2–1 för Portugal.

Med drygt tio minuter kvar att spela nickade João Palhinha in 3–1 för Portugal på en hörna som blev slutresultatet.

Efter segern står Portugal på sju inspelade poäng i grupp A medan Luxemburg är kvar på tre pinnar. Portugal toppar gruppen på bättre målskillnad än Serbien.