Elfsborg besegrade Östersund – fjärde raka segern

Publicerad 2021-07-17

Johan Larsson och Per Frick saknades båda.

Då klev Robert Gojani fram när Elfsborg knep sin fjärde raka seger – efter 3–0 hemma mot Östersund.

– Bara jag får spela fotboll så trivs jag, säger Gojani till Discovery.

Jeppe Okkels efter sitt 2–0-mål.

Åskådarna bjöds inte på någon chanskavalkad när serietrean Elfsborg tog emot Östersund hemma på Borås Arena.

Men Elfsborg tog till slut en komfortabel 3–0-seger efter ett vackert mål av Robert Gojani. Leo Väisänen slog en precis krossboll och Gojani tog ner bollen fint innan han rullade in ledningsmålet.

– Bara jag får spela fotboll så trivs jag, säger 1–0-målskytten i Discovery.

Just Robert Gojani var – tillsammans med Rasmus Alm – involverad i det mesta i anfallsväg för hemmalaget.

Klättrar upp till andra plats

I den andra halvleken utökade Jeppe Okkels Elfsborgs ledning till 2–0 med ett skott som styrdes in av Östersund-spelare.

Med bara två minuter kvar kom även 3–0 för hemmalaget efter ett självmål av ÖFK:s Sam Mensiro.

– En väldigt stabil insats av laget. Jag älskar den här känslan, säger Leo Väisänen till Discovery efter matchen.

I och med segern har Elfsborg vunnit fyra raka matcher och klättrar därmed upp till andra plats i tabellen. För Östersunds del var det den tredje förlusten i följd och man ligger kvar på 14:e-plats.

– Efter en förlust så känns det inte bra men vi har bra harmoni, säger Östersunds tränare Amir Azrafshan.

– Det är bara att fortsätta jobba. Alla lag och alla spelare kommer ha tuffa perioder och det gäller att fortsätta att tro på sin kapacitet och att det kommer vända om man jobbar hårt.