Mjällby: ”Hammarby gnäller på allt”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

HÄLLEVIK. Bajen dömde ut domaren efter torsken.

Mjällbys matchjälte Jacob Bergström njuter av kalabaliken.

– Hammarbys spelare gnäller på allt, säger han med ett leende.

Stefan Billborn kände att hela världen var emot Hammarby. Muamer Tankovic tyckte att Bajen spelade mot 14 man, elva motståndare och tre domare. Hammarby var kort sagt irriterade efter en rad kontroversiella domslut.

Samtidigt stod Mjällbys hjälte Jacob Bergström lite längre bort och njöt av turbulensen.

– Det är gött när det gnälls. I vårt lag är det bara David Löfquist som gnäller. Han är bra på det. I Hammarby gnäller alla. De får rött kort så jag förstår att det är jobbigt, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att de gnäller på allt. Hammarbys spelare hänger med huvudet också när det går dåligt. Det hjälpte dem inte direkt? Men jag förstår att de blir trötta med en man mindre. Man gnäller lätt då. Samtidigt kunde de haft ett rött kort till på Jeppe Andersen. Han är rätt het i snacket och duellerna.

”De maskar hela tiden”

Lagkamraten David Löfquist hade förståelse för Bajens frustration men tyckte samtidigt att bortalaget tänjde på gränserna.

– Klart att de är förbannade efter röda kort både mot IFK Göteborg och oss. Det är extremt jobbigt då. Samtidigt försöker de påverka domaren hela tiden. De maskar hela tiden. På varje frispark, utspark och i princip alla situationer. Samtidigt är det saker som alla lag som är en man mindre försöker göra, det förstår jag, säger ”Löken”.

Det var just Jacob Bergström som såg till att Hammarby fick spela med en man mindre i större delen av matchen. Richard Magyar hängde inte med i samband med en långboll och drog ner anfallaren vilket renderade i både straff och rött kort.

– Om det är en 50/50-duell så är det snarare 70/30 för min fördel. Han drar mig i axeln och då lägger jag mig. Det var ju skönt att det blev rött kort. Det hade vi hjälp av i den här värmen.

”Vilken power”

Bergström är en en klassiskt hårt arbetande anfallare som är extremt tung att möta både i djupled och i straffområdet. Det fick Hammarby erfara under hela matchen och särskilt när 25-åringen tryckte in 1–1 i slutminuterna.

– Det är min styrka. Jag försöker använda den så mycket som möjligt. Jag utnyttjar den och jag märker att det funkar lika bra i allsvenskan som superettan.

David Löfquist är full av beundran för sin anfallare.

– Jag hade inte velat möta honom! Han har så mycket power i den kroppen och orkar dessutom använda den i 90 minuter, vilket är fantastiskt. Tänk på hans resa också från division 4 till allsvenskan på några få år. Det är så jävla härligt och rätt mycket Mjällby.

Från division 4 till allsvenskan

Karlskronakillen Bergström spelade mest i lägre divisioner i Blekinge innan han tog chansen i Mjällby för två år sedan.

– Det är sjukt när man tänker på det. För fyra år sedan spelade man i division fyra för skojs skull. Nu står man här och har gjort mål mot Hammarby i allsvenskan. Det var matcher man såg för skojs skull på tv förr. Det visar att man kan nå allsvenskan även om man inte är den mest talangfulle som liten.

På stopptid tryckte sedan anfallskollegan Moses Ogbu in 2–1 och Mjällby knep lagets första trepoängare.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE