”Var det enda jag blev lite glad över”

Muamer Tanković om Zlatans intervju

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Zlatan Ibrahimovics kritik mot Janne Andersson har väckt mängder med reaktioner.

Inte hos Muamer Tanković.

– Det enda jag är lite glad över är att nyheten att jag är bäst i allsvenskan nått hela vägen till USA, säger Hammarby-stjärnan.

Det var i en intervju med Expressen som Zlatan Ibrahimovic pekade på den svenske förbundskaptenen Janne Anderssons första landslagsuttagning efter EM 2016 och menade att den saknade spelare med utländsk bakgrund.

”Inte förvånad”

Albin Ekdal har läst skriverierna, men lägger hellre fokus på annat.

– Det blir alltid mycket skriverier vad han än säger, Zlatan. Men det finns inte mycket att säga. Janne har gjort sina laguttagningar på det sätt han vill och att det skulle finnas någon form av favorisering gentemot spelare med svensk bakgrund … det tror jag inte, säger Ekdal.

Blev du förvånad av Zlatans uttalanden?

– Nä, man blir väl inte förvånad, när Zlatan öppnar munnen finns det alltid något som väcker känslor på ett eller annat sätt. Sen håller jag inte med honom. Jag tycker laguttagningarna talar sitt tydliga språk, det är många med invandrarbakgrund med i truppen.

Är det tröttsamt att än i dag få frågor om Zlatan? Det var ju ett tag sedan han lade av i landslaget…

– Jag hade hellre snackat om våra kommande matcher, säger Albin Ekdal.

Muamer Tanković.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Muamer Tanković.

”Enda jag är glad över”

Muamer Tanković har läst och sett intervjun. Han noterade framförallt stycket där han hyllas som ”allsvenskans bäste spelare” av Ibrahimovic.

– Zlatan får säga precis vad han tycker och tänker. Jag har inget att säga om det. Det enda jag kanske är lite glad över är att nyheten om att jag är bäst i allsvenskan kommit hela vägen till USA, haha.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.