Arsenal till final i FA-cupen

Vann med 2–0 mot de regerande mästarna i semifinalen

Uppdaterad 2020-07-19 | Publicerad 2020-07-18

Pierre-Emerick Aubameyang jublar tillsammans med Bellerin efter ett av sina mål i FA-cupsemifinalen.

Arsenal är i final i FA-cupen.

Pierre-Emerick Aubameyang blev stor matchhjälte med sina två mål i semifinalen mot Manchester City.

– Den här klubben förtjänar att skina igen, säger mittbacken David Luiz.

Arsenals drömvecka fortsätter.

I onsdags besegrades Liverpool i ligaspelet. Och på lördagen blev laget klart för FA-cupfinal efter att ha slagit ut de regerande mästarna Manchester City med 2–0.

Och det var ett Arsenal med självförtroende som kom ut till semifinalen på Wembley. 20 minuter in tog de också ledningen. Nicolas Pépé skickade in bollen i straffområdet, och vid den bortre stolpen kom en glidandes Pierre-Emerick Aubameyang och tryckte in ledningsmålet.

Tillbakapressat Arsenal

Efter målet hade Arsenal bud på fler mål, men resultatet stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken hade Manchester City ett rejält övertag. Men i stället för ett kvitteringsmål utökade Arsenal till 2–0 i ett av lagets få anfall i den andra halvan. Även denna gång var det 30-årige Aubameyang som noterades i målprotokollet.

Vänsterbacken Kieran Tierney slog en djupledsboll på gabonesen som spurtade sig fri och placerade in bollen mellan benen på Ederson.

– Hela laget hjälpte till i försvaret i dag. Alla måste försvara och fajtas, det är så man lyckas, säger Arsenalbacken David Luiz till BT sport.

Hoppet om en Europaplats via ligaspelet är i princip borta för Arsenal. Men i och med avancemanget till finalen i FA-cupen, där en vinst innebär en Europa League-biljett, lever hoppet.

Den andra semifinalen spelas på söndag. Där möts Manchester United och Chelsea.