Uppdaterad 2020-09-06 | Publicerad 2020-09-05

Se upp, Sverige.

Det är ett formstarkt Portugal som kommer till Friends arena på tisdag.

Portugal – utan Cristiano Ronaldo – vann enkelt mot VM-tvåan Kroatien med 4–1.

Portugal kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och hade tidigt ett klart övertag. Men det dröjde fram till 41:a minuten innan en av planens bästa spelare – Joao Cancelo – satte 1–0 i det bortre krysset.

I andra halvlek fortsatte Portugal att ha kontroll på matchen. I 58:e minuten kunde således Diogo Jota sätta 2–0. En ledning som utökades kvarten senare genom supertalangen Joao Felix, 20-åringens första landslagsmål.

”En signal”

Portugal, som till slut vann matchen med 4–1, saknade inte direkt chanser. Hemmalaget skapade hela 25 målchanser att jämföra med Kroatiens fem.

– Absolut en signal till de andra att vi vill vara med in i kaklet, säger C Mores expert Matias Concha.

Ronaldo inte med

Därmed toppar Portugal Sveriges Nations Leagues-grupp i och med bättre målskillnad än Frankrike.

Cristiano Ronaldo fanns inte med på planen. Storstjärnan dras med en infekterad fot och det är fortfarande oklart om han kommer till spel mot Sverige på tisdag.

– Han har tränat, känner sig bättre och i nuläget kommer han att resa med till Sverige. Sen får vi se, säger Portugals tränare Fernando Santos efter matchen enligt Goal.