Manchester Uniteds första kvartsfinal mot Sevilla i Europa League blev en mardröm.

Bortalaget kom tillbaka i matchen efter två (!) självmål och två tunga skador.

– Jag har svårt att finna ord, säger Manchester Uniteds tvåmålsskytt Marcel Sabitzer.

Manchester United satsar på att ta hem sin andra titel den här säsongen men det blev en mardrömslik första kvartsfinal mot Sevilla i Europa League under torsdagskvällen.

Marcel Sabitzer gjorde två mål i den första halvleken och Manchester United såg ut att gå mot en säker 2–0-seger när allt gick fel.

Dubbla självmål

Med sex minuter kvar till full tid styrde Tyrell Malacia in bollen i eget mål och under tilläggstiden gjorde Harry Maguire samma sak.

Sevilla fick med sig 2–2 till nästa veckas returmatch, där Manchester United ser ut att få klara sig utan flera nyckelspelare.

Marcus Rashford och Luke Shaw är skadade sedan tidigare och under torsdagskvällen drog storstjärnan Bruno Fernandes på sig ett gult kort som gör att han missar returen.

Dessutom tvingades Raphaël Varane utgå i halvtid och sedan bars hans mittbackskollega Lisandro Martínez ut på bår i tårar i slutet av matchen, vilket gjorde att Manchester United tvingades slutföra matchen med tio spelare.

”Total katastrof”, skriver Manchester Evening News profilerade reporter Samuel Luckhurst på Twitter.

”Skitmål”

Marcel Sabitzer fick inte bli matchhjälte.

– Jag har svårt att finna ord. Det var som en bergochdalbana. Vi skulle stänga matchen och det blev oavgjort, det var inte det vi ville, säger österrikaren till BT Sport.

– I en sån här turnering måste man vara fokuserad till slutsignalen. De sista minuterna var konstiga och det var två skitmål.

Anthony Elanga inbytt

Anthony Elanga fick spela den sista halvtimmen för Manchester United och Victor Nilsson Lindelöf blev kvar på bänken hela matchen.

Vinnaren mellan Manchester United och Sevilla möter Juventus eller Sporting CP i semifinalen i Europa League. Den första matchen i den kvartsfinalen slutade 1–0 till Juventus på Allianz Stadium.