Publicerad 2022-12-26

Brentfords supportrar påminde Harry Kane om straffmissen i VM.

Sedan blev Kane målskytt och bidrog till Tottenhams upphämtning i London-derbyt.

– Han är den bäste spelaren vi har, säger tränaren Antonio Conte till Amazon Prime Video Sport.

Det finns en särskild ramsa som länge har varit populär på engelska fotbollsarenor direkt efter de stora mästerskapen.

I nästan alla mästerskap genom åren har England misslyckats med att gå till medaljmatcherna och spelarna har fått höra ”You let your country down” från läktarna när de kommer hem.

Harry Kane hånad

Den här gången var det Harry Kanes tur att hånas för att ha ”svikit sitt land”.

Kane satte en straff i VM-kvartsfinalen mot Frankrike men bommade sedan grovt när han fick en ny chans från elva meter och England åkte ur VM.

Det uppmärksammades på Brentfords läktare i London-derbyt under den klassiska annandagsfotbollen. Publiken sjöng ”You let your country down” redan vid Kanes första bolltouch, varpå Tottenhams fans svarade med att sjunga att ”han är en av oss”.

...och målskytt

Det blev en dramatisk match där Harry Kane var inblandad i allra högsta grad.

Brentford ledde med 2–0 i den andra halvleken när Kane nickade in reduceringen i den 65:e minuten.

– Vi vet hur viktig Harry är för oss med sin personlighet och karaktär. Han är den bäste spelaren vi har. Jag är glad att han gjorde mål i dag också, säger Tottenhams tränare Antonio Conte till Amazon Prime Video Sport.

”Ett lag på planen”

Tottenham fick sedan med sig en poäng när Dejan Kulusevski, via ett försvarande ben, spelade fram Pierre-Emile Höjbjerg till kvitteringen.

Harry Kane var nära att avgöra matchen i den 84:e minuten men den här gången träffade nicken ribban och matchen slutade 2–2.

– Fram till Kanes mål tycker jag att det var ett lag på planen. Jag tycker att vi förtjänar segern över 90 minuter, säger Brentford-tränaren Thomas Frank efter matchen.