Zlatan klev av med känning i Milans seger

Uppdaterad 2021-03-16 | Publicerad 2021-02-28

Zlatan Ibrahimovic bjöd på chans efter chans i matchens inledning.

Men det blev inget mål och efter en knapp timme klev svensken av med en känning i ljumsken.

Milan kunde dock hantera resten av mötet utan stjärnan och vann med 2–1.

Den första kvarten fick Roma knappt nudda bollen. Milan klev ut och dominerade från start i stormötet. Och även om hemmalaget kom in i matchen så småningom, kunde Milan stå emot tillräckligt för att få med sig segern med 2–1.

Som så ofta var det Zlatan Ibrahimovic som dominerade i anfallsspelet. Under matchens första fem minuter kom han till så vassa chanser att han redan kunde varit, åtminstone, tvåmålsskytt. Minuter senare sköt han bollen över mållinjen, men var då offside.

När det första målet väl kom, i slutet av första halvlek, var det inte från svensken. Milan fick med sig en straff, efter att Davide Calabria blev stämplad, precis på straffområdeslinjen.

Klev av med känning

Men det var inte Ibrahimovic som klev fram till elvameterspunkten. Istället tog Franck Kessie, som har varit första straffläggare när ”Ibra” har saknats, ansvaret och placerade bollen vid högra stolpen.

I början av andra halvlek kom en kvittering från Roma, genom ett bombskott från Jordan Veretout. Strax därefter klev Ibrahimovic av, med vad som verkade vara en känning i ljumsken. Under matchen fick även Hakan Calhanoglu och Ante Rebic kliva av med känningar.

– De var muskelproblem alla tre. Just nu verkar de vara överansträngningar snarare än bristningar, men vi får se vad testerna säger i morgon. Det är en avgörande period av vår säsong och vi hoppas inte att det är allvarligt, eftersom vi behöver alla till vårt förfogande, säger tränare Stefano Pioli efter matchen, enligt Football Italia.

Men Rebic lyckades innan dess rädda segern för Milan med ett klassmål. Felvänd tog han emot bollen i boxen och efter en snabb vändning kunde han lägga in bollen vid bortre stolpen.

Rebics mål är det första spelmålet från Milan på fem matcher.