Manchester City ett steg närmare kvadrupeln

Publicerad 2021-03-20

Pep Guardiola och hans Manchester City är klart för ännu en final.

Premier League-ledarna Manchester City är vidare till semifinal i FA-cupen efter vinst mot Everton.

Därmed är vägen till en kvadrupel fortfarande öppen för det City.

– Vi vill vinna alla turneringar vi är med i, säger Gündogan till beIN Sports.

City kom till Goodison Park på lördagskvällen med tre vinster på sina tre senaste matcher. Everton, som saknade målvaktsparet Robin Olsen och Jordan Pickford, kom från två raka förluster. Bortalaget vann mötet efter två sena mål, och drömmen om den åtråvärda trippeln lever ännu.

Ett skott på mål

Mötet började sömnigt, och inget lag var sugen på att blotta sig bakåt. Everton fokuserade på defensiven, – laget hade endast ett skott på mål under hela matchen.

Men visst fungerade det. Vikarien i Everton-målet, portugisen Joao Virginia, gjorde ett par bra räddningar i första halvlek.

Hemmalaget höll tätt bakåt, men ju längre matchen led, ju tröttare blev Everton-försvaret. I den 85:e minuten nickade Ilkay Gündogan in ledningsmålet – hans femtonde mål för säsongen.

– Jag hade lite tur, men denna säsongen har jag jobbat på att lukta mig till målchanser, säger Gündogan till beIN Sports.

Kevin De Bruyne fastställde slutresultatet 2–0 i den 91:a matchminuten. Därmed är City vidare till seminfinal i FA-cupen. Sedan innan är man i final i ligacupen, ligan leder man betryggande och Champions League-titeln har man fortfarande chans på.