Lagerbäck kritisk till nya turneringen: ”Det är vansinne”

Av: Emil Carlsvärd

Publicerad:
Uppdaterad:

Uefa Nations League lottades under onsdagen.

En som är kritisk till upplägget är Norges förbundskapten Lars Lagerbäck.

– Det är ju vansinne att spela två sådana här matcher på absoluta toppnivå med två dagars mellanrum, säger Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Foto: BILDBYRÅN

Träningslandskamper hör numera till det förflutna. Under onsdagen lottades grupperna till det nya formatet Uefa Nations League som drar igång i höst, där Sverige hamnade i samma grupp som Ryssland och Turkiet.

Grannlandet Norge däremot ska få möta Slovenien, Bulgarien och Cypern, där det kommer bli en hel del resande för förbundskaptenen Lars Lagerbäck och hans mannar.

– Det känns helt okej. Det finns väl en fördel med den här gruppen. Jag har inte riktigt koll på hur Slovenien spelar i dag, men fotbollskulturen är ungefär samma så vi möter inga lag som skiljer sig väldigt mycket från varandra. Så det gör det ju lite lättare att förbereda sig, säger Lagerbäck i en intervju med Fotbollskanalen.

Lagerbäck kritisk mot upplägget

Något som förbundskaptenen däremot inte tyckte var okej var turneringens upplägg. Till tv-kanalen TV2 Norge talade Lagerbäck tidigare om att upplägget i Nations League är ”crazy”, där han syftar på de två vilodagar landslaget erbjuds mellan matcherna. 69-åringen utvecklade senare sitt resonemang för Fotbollskanalen.

– Det är ju vansinne att spela två sådana här matcher på absoluta toppnivå med två dagars mellanrum. Men det är alltid mer intressant att spela tävlingsmatcher än träningsmatcher. Sedan tror jag att, jag har upplevt i alla år när man jobbar med mindre länder där vi har spelare med mindre internationell erfarenhet, det är ganska skönt att ha träningsmatcher också och testa spelare. Nu kan man inte göra det längre när det är tävlingsmatcher. Det är väl en liten nackdel. Vi får vänta och se hur det faller ut och vad som händer i framtiden också, säger han.

Fotnot: Uefa Nations League drar igång i september 2018, där första omgången spelas den 6–8 september.

Publicerad: