Mourinho: ”Jag är en av de bästa tränarna”

Av: Robert Rosén

Publicerad:

José Mourinho har fått utstå stor kritik på sistone.

På presskonferensen inför helgens match väljer portugisen dock att framhäva sig själv.

– Jag är också en av de bästa tränarna i världen, säger Mourinho.

Manchester United har haft en tuff start på matchen. Den engelska giganten har förlorat två av säsongens tre första ligamatcher. Inledningen har fått det att blåsa allt snålare kring managern José Mourinho, 55.

Efter förlusten mot Tottenham valde Mourinho därför att lyfta fram att han vunnit fler Premier League-titlar än vad de andra 19 Premier League-tränarna gjort tillsammans.

På presskonferensen inför söndagens möte med Burnley valde 55-åringen än en gång att framhäva sig själv

”Var en stor succé”

– Jag är manager i en av de bästa klubbarna i världen, men jag är också en av de bästa tränarna i världen, säger José Mourinho enligt Manchester Uniteds hemsida.

Foto: TT / GETTY IMAGES

Utspelet fick journalistkåren att ifrågasätta om han verkligen kan räknas som en av de främsta tränarna, när han misslyckats med att vinna ligatiteln under sina två första säsonger i Manchester United.

– Förra säsongen var en stor succé. Ni vill förmodligen inte erkänna det och ni gör vad ni vill medan jag gör vad jag vill. Jag analyserar mina insatser själv och för mig är det viktigare vad jag tycker än vad ni tycker.

– För två år sedan hade vi en fantastisk säsong när vi vann Europa League. Förra säsongen tyckte alla att Atlético Madrid gjorde det fantastiskt, då de vann Europa League efter att ha blivit utslagna ur Champions League. Vi vann Europa League för att det var den nivån vi tävlade på och vi är det senaste engelska laget att vinna en europeisk turnering.

”En av mina största prestationer”

Portugisen kunde heller inte undgå att lyfta fram sitt eget titelskåp - även om han anser att fjolårets andraplats överträffar det mesta.

– Jag har vunnit åtta titlar. Jag är den enda managern i världen som har vunnit i Italien, Spanien och England, och genom att vinna åtta titlar - inga små titlar i några små ligor, åtta ordentliga titlar - är min andraplats förra säsongen en av mina största prestationer inom fotbollen.

Manchester United möter Burnley klockan 17:00 på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.