Publicerad 2021-03-14

Sheffield United blev krossade i första matchen med nya tränaren.

Leicester gjorde hela fem mål och Sheffield gjorde inte ett enda.

Huvudpersonen bakom segern var Kelechi Iheanacho, som gjorde hattrick.

Under gårdagen blev det officiellt att Chris Wilder får lämna tränarposten i Sheffield United. Istället tar Paul Heckingbottom över platsen, som interim. Men det gjorde ingen omedelbar skillnad för Sheffields insats på plan. Leicester körde över dem fullständigt, med 5–0.

Kelechi Iheanacho gjorde matchens första mål strax före paus, och visade upp ett fint samarbete med Jamie Vardy, som skulle fortsätta även i andra halvlek.

Ayoze Perez utökade ledningen med en timme spelad. Det följdes upp av dubbla fullträffar från Iheanacho. I 78:e minuten fullbordade han sitt hattrick med 4–0. Det är 24-åringens första hattrick i Premier League. Det är också första gången någonsin som han gör mål, tre matcher i rad.

Största förlusten på 20 år

Och han hade även chans på ett fjärde mål. Vardy slog in bollen till Iheanacho framför mål, men istället nådde försvarande Ethan Ampadu fram till bollen först. Men han lyckades inte slå undan bollen. Han slog den istället in i mål och fastställde slutresultatet till 5–0 för Leicester.

Det är den största förlusten för Sheffield United på över 20 år.

Leicester tar nu över andraplatsen från Manchester United, som spelar sin match för omgången senare under söndagen, mot West Ham. Sheffield United är fortsatt jumbo i ligan.

Paul Heckingbottom gjorde sin första dag som Sheffield-tränare.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se