Malin Diaz missar resten av säsongen – väntar barn

Publicerad:
Uppdaterad:
Malin Diaz är gravid och missar säsongen med Djurgården i Damallsvenskan.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Malin Diaz är gravid och missar säsongen med Djurgården i Damallsvenskan.

FOTBOLL

Djurgården får klara sig utan en av sina mest tongivande spelare under den stundande damallsvenska säsongen.

Mittfältaren Malin Diaz, 27, väntar barn.

– Jag är väldigt glad samtidigt som jag kommer att sakna fotbollen, säger Diaz till klubbens webbplats.

Sportbladet har tidigare skrivit om stor spelarbrist och skadebekymmer i Djurgården inför den damallsvenska säsongsstarten.

Nu står det klart att de under den närmaste tiden får klara sig utan en av sina mest tongivande spelare. Ett tungt avbräck för laget – men samtidigt också ett glädjebesked för spelaren själv.

I ett officiellt utlåtande på Djurgårdens webbplats så förkunnas det att mittfältaren Malin Diaz, 27, väntar tillökning i familjen.

”Fokuserar på sitt privatliv”

– Jag är väldigt glad samtidigt som jag kommer att sakna fotbollen. Men jag ser fram emot den här nya resan och är så tacksam över hur DIF har hjälpt och stöttat mig. Jag hoppas kunna ge tillbaka till laget under säsongen även om det kommer att vara utanför planen, säger Diaz till klubbens webbplats.

Malin Diaz har, via Djurgårdens pressansvarige Marcus Björling, meddelat att hon inte vill ge några ytterligare kommentarer kring sin gravididet.

”För Malins del vill hon inte göra något stort nummer av det utan fokuserar på sitt privatliv för att sedan ta sig an fotbollen när tiden är mogen för det”, skriver Djurgården i sitt pressmeddelande.

Skadeläget

I samma pressmeddelande specificerar också Djurgården fler av anledningarna till andra avbräck inför premiären. Bland annat står det klart att både Rachel Bloznalis och Louise Hvarfner ådrog sig huvudskador i samband med cupgruppspelspremiären mot Uppsala tidigare under våren. Lägg därtill att Maria Hovmark (korsband), Hanna Stokki (bruten hand) och Tilde Lindwall (stressfraktur i foten) är borta. Hayley Dowd och Julia Walentowicz har haft lårkänningar men förväntas kunna börja träna för fullt under veckan inför premiären mot Kif Örebro. Det senaste nyförvärvet, Elizabeth Addo, väntar fortfarande på att få åka till Sverige.

Se hela OBOS damallsvenskan 2021 på Sportbladet play!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.