Ett omdiskuterat mål i den första halvleken bäddade för segern.

– Jag är säker på att bollen inte var ute, säger Elfsborgs Oliver Zandén.

I den 42:a matchminuten kom Elfsborgsynglingen Oliver Zandén runt längs vänsterkanten.

Han vandrade längs kortsidan, och bollen dansade på linjen. Helsingborgsspelare slutade spela, eftersom de ansåg bollen gått ut till inspark.

Zandén fortsatte dock spela, och hittade Rasmus Alm på den bortre stolpen. Från nära håll stötte han in bollen i mål.

Domare Glenn Nyberg signalerade för mål, varpå upprörda HIF-spelare protesterade mot domslutet.

Till ingen nytta. Målet stod kvar, och Elfsborg kunde gå till halvtidsvila i ledning.

– Den (bollen) var inte ute. Jag stoppade den med foten. Jag är säker, säger Zandén till Discovery Plus under pausintervjun.

Flyttryktade anfallaren ut skadad (?)

HIF var nära att kvittera i halvlekens döende sekunder, och den flyttryktade anfallaren Anthony van den Hurk knoppade till och med bollen i nät. Målet vinkades dock bort för offside, samtidigt som van den Hurk lade sig ned i smärtor.

Till den andra halvleken var han utbytt.

Båda lagen spelade sin andra match under försäsongen. Elfsborg besegrade Häcken med 3–0 i premiären, medan Helsingborg tog en 1–0-viktoria mot Torns IF.

Jörgen Lennartsson gjorde sin andra match som huvudtränare för Helsingborg, efter att ha anslutit i slutet av förra året. Tränarens intåg hjälpte föga mot Elfsborg, då Alms mål blev matchens enda.

– Inställningen på plan är bra när vi visar att det gäller i varje duell. Jag tycker att det är bra, men vi har en bit kvar, säger tränare Jimmy Thelin till Discovery Plus.

Därmed är Elfsborg fortsatt obesegrat 2021 efter två matcher. Laget spelar igen om en vecka mot AIK i säsongens tredje träningsmatch.

För HIF väntar IFK Göteborg på hemmaplan nästa lördag.

Elfsborgs stjärna: ”Skulle vara kul att vara bänkad”