Hyllar Zlatan: ”Han förändrade Sverige”

Kulusevski om Ibra: ”En idol för alla”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Zlatan Ibrahimovic kan ha spelat sin sista proffsmatch i karriären.

Dejan Kulusevski hoppas att så inte är fallet.

– Jag har aldrig träffat honom, så av den anledningen hoppas jag få spela mot Milan den här säsongen, säger svensken i en frågestund på Instagram.

Samma dag som Zlatan blev klar för en återkomst i AC Milan offentliggjorde Juventus sin värvning av svenske genombrottsspelaren Dejan Kulusevski, 19.

– En väldigt bra dag för Sverige, sa ”Ibra”.

Men frågan är om de hinner möta varandra på planen?

Det råder alltjämt stor osäkerhet om huruvida serie A-säsongen kommer kunna spelas färdigt, samtidigt kommer uppgifter om att Zlatan tvekar om en fortsättning i Milan och att matchen mot Genoa den 8 mars därmed kan ha varit hans allra sista.

”Förändrade Sverige”

I en frågestund på Instagram berättar Kulusevski för sina fans att han ser det som ”en dröm bara att få prata med Zlatan”.

– Zlatan förändrade Sverige. När han lyckades så fick han andra killar att börja tro. Han har visat alla att det går. Och han har slaviska rötter, precis som jag. Kanske är det därför jag identifierar mig med honom. Han är en idol för alla, säger Kulusevksi.

Hyllar Hazard

19-åringen lyfter dock fram en annan spelare som sin personliga idol och förebild som fotbollsspelare: Eden Hazard.

– Jag skulle verkligen vilja spela på samma sätt som honom. Jag kopierar många av hans rörelser, hans kroppsfinter. Jag tycker han är väldigt bra, säger Kulusevski.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.