Piteå fick oavgjort i Göteborg

Publicerad 2019-07-31

Piteås regerande mästarlag är fortfarande utan seger i damallsvenskan efter VM.

Men laget gjorde en bra insats på bortaplan mot Göteborg FC.

Det blev en tuff, intensiv match som slutade 1–1. Piteå tog ledningen, men Göteborg kvitterade snabbt.

Piteå tog ett överraskande SM-guld förra året. Men denna säsong har det gått trögare för laget från Norrbotten. När allsvenskan startade om efter VM-uppehållet inledde Piteå med två matcher utan mål: 0–3 på hemmaplan mot Kif Örebro, 0–0 i Linköping i söndags.

Göteborg, däremot, var obesegrat i årets serie inför onsdagens omgång och jagade Rosengård i tabelltoppen.

Rubensson sjuk

VM-mittfältaren Elin Rubensson var dock sjuk och saknades i Göteborgs lag denna gång.

Det blev en tuff och intensiv första halvlek, med många närkamper. Piteå var lite starkare och jobbade fram en rad hörnor. VM-anfallaren Madelen Janogy hade några bra aktioner.

Göteborg kom till några hyfsade snabba anfall – och nickade också bollen i mål i tionde minuten, men det föregicks av en offside.

Det blev, inte oväntat, Piteå som tog ledningen i 53:e minuten. En frispark i bra läge ledde fram till en hörna. Ellen Löfqvist nickade ner hörnan till Madelen Janogy, som rappt slog bollen i mål förbi Göteborgs försvarare. Det var årets femte mål i allsvenskan för Janogy.

Madelen Janogy jublar, tillsammans med anfallskollegan Fernanda da Silva (22), åt sitt ledningsmål för Piteå i bortamatchen mot Göteborg. Hemmaspelarna Vilde Böe Risa och Julia Roddar är mindre glada. Matchen slutade 1–1.

Snabb replik

Men direkt efter 0–1 tog Göteborg kommandot på planen. Åtta minuter senare kvitterade Rebecka Blomqvist med ett skott som blev hennes åttonde allsvenska mål i år, framspelad av Julia Roddar.

Därmed var matchen tillbaka i en jämn, svårtippad kamp som båda lagen gärna ville vinna. Piteå fortsatte skapa lite fler chanser, nu med brasilianskan Fernanda da Silva i en huvudroll.

Göteborg var närmast ett segermål i slutminuterna. Bland annat hade Julia Zigiotti Olme ett skott som Piteås målvakt Cajsa Andersson tippade i ribban.