AIK förlorade mot jumbon efter miss

Av: Emelie Fredriksson, Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

HELSINGBORG/STOCKHOLM. AIK har det fortsatt tung i allsvenskan.

Mot jumbon Helsingborg blev det förlust efter en hårt kritiserad försvarsinsats.

– Det behövs en ganska stor boost nu inom laget, säger Henok Goitom.

AIK jagade en efterlängtad trepoängare borta mot bottenlaget Helsingborg men hade en tuff eftermiddag på Olympia.

Efter att ha snuvats på en straff efter en hands på Martin Olsson i första halvlek, och räddats av ribban efter en kanonfrispark av densamma strax därefter, kom ett tungt baklängesmål i andra.

Var helt omarkerad

I den 68:e minuten stod Anthony van den Hurk för en fin assist fram till Alex Timossi Andersson som distinkt nickade in 1–0 – helt omarkerad.

Nyligen inbytte Rasmus Lindkvist var långt ifrån spelaren och AIK:s försvarsspel får hård kritik.

– Herregud vad är det för försvarsspel? Bra gjort såklart av Timossi men Lindkvist står och har honom bakom sig. Janosovic (Budimir, målvakt) måste säga något eller orientera sig och ta den spelaren, säger Dplays expert Irma Helin.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs Anthony van de Hurk som gjorde en stark match fick sedan själv spräcka sin allsvenska nolla när han nickade in slutresultatet 2–0 i den 83:e minuten.

Larsson tydligt upprörd

AIK:s Sebastian Larsson var märkbart irriterad efter det första målet och drog på sig ett gult kort fem minuter senare innan han byttes ut till synes väldigt upprörd.

Henok Goitom var inte heller nöjd med insatsen och tror mycket handlar om spelarnas låga självförtroende just nu.

– När du är o ett bra stim, vet man vunnit ganska mycket matcher och ligger där uppe i toppen är det jättelätt att ta de rätta besluten hela tiden. När de gör 1–0 är det lätt att tänka lite, tappa lite fokus på att ta de rätta positionerna. Vi ska inte skylla på enstaka spelare utan det handlar om att som lag öka självförtroendet för att visa alla vilka bra fotbollsspelare vi är. Just nu går allt stolpe ut.

Han tycker inte att det är rätt att rikta allt fokus mot det nya spelsystemet.

– Jag förstår att det enkla svaret när det går dåligt är ett nytt spelsystem. Men jag tror inte att ett spelsystem lär dig att slå de enkla passningarna och i dag är det ganska mycket bolltapp.

Helsingborg tar i och med resultatet sin första seger för säsongen och kliver upp på fem poäng. AIK är kvar på sina åtta efter sju spelade matcher.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN