Källström om skadan: ”Det är så pinsamt”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:

FOTBOLL

Kim Källström värvades till Arsenal 2014.

Nu avslöjar han detaljer om den uppmärksammade ryggskadan i samband med övergången.

– Det här är så pinsamt, skriver 37-åringen på Arsenals hemsida.

”Hej, kommer ni ihåg mig? Det är Kim Källström men ni kanske minns mig som killen med den trasiga ryggen?”

Så inleder den forne svenska landslagsstjärnan texten om sig själv och tiden i Arsenal på Premier League-klubbens hemsida.

Kim Källström.
Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe
Kim Källström.

Uppgifterna om att Källström var på väg till Arsenal var en riktig bomb på deadline day och efter att ha flugit direkt från Spartak Moskvas träningsläger i Abu Dhabi presenterades han några timmar innan transferfönstret stängde.

Dagen efter kom nästa nyhet: Han var skadad.

Det spekulerades i att Källström spelat fotboll på stranden och på Arsenals hemsida berättar han mer.

”Landade på en liten sten”

”Många tror att de vet vad som hände med den här skadan men låt mig förklara ordentligt. Vi tränade på stranden – det här är så pinsamt – och det var ett riktigt träningspass, inte bara på skoj. Jag säger att det var en strand men det var mer som asfalt. Vi spelade en match där och jag landade dåligt på en liten sten”, skriver han och fortsätter:

”Jag slog i ryggen och hade lite ont. Då var planen att åka tillbaka till Moskva dagen efter, så vi ingen läkare kollade eftersom det inte var så illa just då. Vi informerade Arsenal direkt att jag hade problem med ryggen och att jag inte visste vad det var för något, men de sa åt mig att komma oavsett”.

Trots att problemen upptäcktes under läkarundersökningen fullföljdes låneaffären.

”Det var de sista minuterna på transferfönstret så antingen fick de värva mig med en dålig rygg eller ingen alls eftersom det inte fanns någon tid kvar. Det var därför de chansade mig med och i slutändan gick det ganska bra”.

”Vem hade kunnat tro det?”

Källström spelade tre matcher i Premier League men insatsen i FA-cupen sticker ut mest.

Mittfältaren sköt Londonklubben till final när han satte sin straff under straffläggningen. Arsenal vann sedan finalen och tog den första titeln på nio år.

”Jag har sett att fans skojar om min tid i klubben på internet, det är bara kul. Det är många spelare som har gjort mycket mer för Arsenal än jag men också spelare som har gjort mindre på längre tid. Jag kom in, jag satte straffen, vi vann titeln och sen lämnade jag. Vem hade kunna tro det om killen med en trasig rygg?”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.