Fiasko för Liverpool – Southampton till final

Uppdaterad 2017-01-26 | Publicerad 2017-01-25

Tre raka utan vinst i ligan – och nu utslagna i ligacupen av Southampton.

Jürgen Klopp konstaterar att Liverpool inte har något flyt för tillfället, varken med målchanser eller domslut.

– Domaren missade handsen på Shane Long. Det hjälper inte i en match som denna, säger managern till Sky Sports.

Liverpool har gjort en stark höstsäsong i Premier League – men på sista tiden har laget hackat ordentligt.

Två kryss mot Sunderland och Manchester United följdes i helgen upp av en chockförlust hemma mot Swansea – och på onsdagen kom ett nytt tungt bakslag.

Liverpool var tvungna att vända på ett 0–1-underläge mot Southampton i returmötet i ligacupen på Anfield.

Men misslyckades.

Brände jätteläge

Efter en mållös första halvlek steppade hemmalaget upp ordentligt och radade upp klara lägen. Southamptons målvakt Fraser Forster räddade, efter ett misstag, bollen på mållinjen och fick en stund senare se Daniel Sturridge bränna ett jätteläge från nära håll.

– Vi gjorde det bra. Vi kunde inte ha skapat mer än vad vi gjorde i andra halvlek, säger Jürgen Klopp.

I stället blev det nätrassel åt det andra hållet när Shane Long på övertid avslutade en kontring på bästa sätt och tryckte in 0–1.

I anfallet innan fälldes Divock Origi på ett tveksamt sätt av försvararen Jack Stephens i straffområdet, men domaren Martin Atkinson valde att fria.

”Vore trevligt med en signal...”

Jürgen Klopp vill dock hellre prata om en annan straffsituation där Shane Long fick bollen på armen.

– Att höra en signal där vore trevligt. Jag vet inte hur ofta det har hänt oss under säsongen, suckar han.

– Vi hade fem, sex, sju riktigt bra chanser att göra mål, men det gjorde vi inte och därför förlorade vi.

Southampton är därmed – för första gången någonsin – klara för final i ligacupen, som avgörs på Wembley Stadium den 27 februari.

Där kan ”Saints” få sällskap av Zlatan Ibrahimovics Manchester United som har en 2–0-ledning i ryggen inför torsdagens bortamatch mot Hull i den andra semifinalen.