Kim Källströms kritik mot Hamrén

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:

Janne Andersson tog Sverige till VM.

I dokumentären ”Miraklet i Milano” riktar Kim Källström skarp kritik mot tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén.

– Det blev tuggummi under skorna. Det tog bort glädjen att spela, säger han.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

När EM avgjordes under 2016 gjorde flertalet svenska spelare sina sista landskamper, däribland nyckelkuggar som Andreas Isaksson och Kim Källström.

Turneringen blev även Erik Hamréns avsked som svensk förbundskapten.

Efterträdare blev Janne Andersson – som överstigit alla förväntningar. Efter att ha slutat tvåa i en tuff kvalgrupp lyckades det svenska landslaget ta sig hela vägen till VM efter två bragdinsatser mot Italien.

”Tuggummi under skorna”

I dokumentären ”Miraklet i Milano”, som sänds i kväll klockan 19 i Kanal 5, diskuterar Andreas Granqvist och Kim Källström skillnaderna mellan de båda tränarna.

– Det är riktigt bra klimat med Janne. Han är bra på att hantera media och alla de bitarna, det blir ingen negativ energi, säger Granqvist.

Kim Källström bryter då in:

– I sista vändan med Erik så var det så mycket fokus på media. Det blir tungrott för för alla, som ett tuggummi under skorna, säger Källström.

– Det blir onödig energi som läggs på det, tillägger Granen.

”Tog bort glädjen”

Källström fortsätter:

– Det tog bort glädjen av att spela lite, när man vet att man ska få en kölhalning. Nu har jag ingen relation till Janne, men han verkar extremt skicklig i media. Som människa är han en total kontrast mot Erik.

Publicerad:

LÄS VIDARE