Positivt VM-besked för Salah efter skadan

Av: Frida Fagerlund, Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Han lämnade Champions League-finalen i tårar - Jürgen Klopp fruktade det värsta.

Men i natt kom ett positivt besked.

Enligt Egyptens lagläkare har Salah goda chanser att spela VM.

Inför Champions League-finalen mellan Real Madrid och Liverpool pratades det främst om kampen mellan Cristiano Ronaldo och Mohamed Salah.

Den sistnämnda anfallsstjärnan hade stor del i att Liverpool tagit sig hela vägen till final. Därför var det många som drog efter andan när Salah föll efter en duell med Sergio Ramos i den 25:e minuten.

Klopp orolig

Egyptiern såg ut att skada axeln, alternativt nyckelbenet men efter en stunds läkarvård reste han sig upp igen och såg ut att kunna fortsätta.

Några minuter senare tvingades han till slut bryta och grät öppet när han lämnade planen. Adam Lallana drog av sig ytterplaggen och ersatte. Enligt uppgifter till BBC ska egyptierns axel vara ur led vilket innebär att VM kan vara i fara.

En stund senare fick även Zinedine Zidane ordna om i startelvan. Dani Carvajal, som var osäker redan på uppvärmningen, klev även han av med tårar i ögonen. I stället fick Nacho äntra planen.

Real Madrid vann till slut matchen med 3–1. Efteråt vittnade tränaren Jürgen Klopp om att läget med Salah är illa.

– Jag har inte sett till honom, han är förmodligen på sjukhuset för att röntgas, säger Klopp och indikerar att VM kan vara i fara.

– Det ser inte bra ut.

Positivt besked

Men nu kommer en lovande uppdatering från det egyptiska landslaget angående Mohamed Salahs skadestatus.

Enligt förbundets officiella Twitter-konto har landslagsläkaren Dr Mohamed Abou El-Ela blivit informerad av Liverpools medicinska personal att spelarens axel har blivit undersökt – och fått ett positivt besked.

De första röntgenbilderna ska visa att det rör sig om stukade ligament i axeln och att chanserna till VM-spel därmed ser ljusa ut.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.