Neymars attack: ”Måste få ett slut”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Neymar varnades för filmning.

Nu har han fått nog – och går till attack mot domarkåren.

– Det måste få ett slut, säger superstjärnan enligt brasilianska Globo Esporte.

Neymar är känd för sina filmningar.

Under sommarens VM i Ryssland låg brassen kvar flera gånger i gräset och vred sig i plågor, något som gav upphov till internetfenomenet ”Neymar Challenge” som går ut på att filma och rulla runt.

– Ni kanske tror att jag överdriver. Och ibland gör jag det. Men sanningen är att jag lider på planen. Ni kan fortsätta att kasta sten – eller så kan ni lägga undan stenarna och hjälpa mig att stå, sa Neymar i en reklamfilm i juli.

”Brist på respekt”

Och nu fortsätter debatten.

26-åringen fick gult kort för filmning i en träningsmatch mellan Brasilien och El Salvador på onsdagen – något som får honom att rasa.

– Jag vet inte vad jag ska göra för att stå ut med det, det kan inte fortsätta så här. Det måste få ett slut, men det är inte upp till mig, säger Neymar enligt Globo Esporte.

Han syftar på domarna, i det här fallet amerikanske Jair Marrufo.

– Det är en brist på respekt, inte bara mot mig utan även mot mina lagkamrater. Det är svårt att spela med ett gult kort. Killen (Marrufo) kommer hit för att döma en match för Brasilien, som är ett jättestort lag, och så gör han så här. Det är inte rätt. Om han inte vill blåsa straff, det är lugnt, men det gula kortet var onödigt, säger Neymar.

Anfallaren bjöd på stor show mot El Salvador. Superstjärnan låg bakom fyra av fem mål i 5–0-segern och stal rubrikerna tillsammans med startdebutanten Richarlison, 21.

Det var Brasiliens andra raka seger efter misslyckandet i VM.

Viktigt, menar Neymar.

– Vi kommer ut med huvudet högt. Jag sa i omklädningsrummet att vi inte spelar med lika stor press nu. Låt oss jobba, låt oss gå vidare. Nederlaget i VM var smärtsamt, men det är sånt som händer i fotboll och i dag är vi glada. Jag fick spela i 90 minuter och är glad för det, jag vill alltid vara på planen, säger han.

Foto: Geoff Burke / X02835
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.