Talangen målskytt när Elfsborg körde över nykomlingen

Publicerad 2022-04-17

Noah Söderberg, lägg namnet på minnet.

Den 20-årige mittfältaren gjorde i dag sitt första allsvenska mål när Elfsborg körde över Värnamo med 4–1.

– Jag försöker bara få den på mål, säger han till Discovery plus.

Elfsborg och IFK Värnamo har inlett allsvenskan på samma sätt. Förlust i premiären följdes upp med ett kryss senast.

På söndagen möttes dem och då var det Elfsborg som såg till att ta årets första seger.

Efter 23 minuter skickade vänsterbacken Oliver Zandén in ett inspel snett inåt bakåt på vinst och förlust, bollen nådde fram till 20-årige mittfältaren Noah Söderberg som dunkade in bollen i bortre hörnet till 1–0.

– Jag ser bollen komma på en öppen yta och jag försöker bara få den på mål, säger han till Discovery plus efter sitt första allsvenska mål i karriären.

Elfsborg körde över Värnamo på hemmaplan i Borås.

Inhopparen tvåmålsskytt

I den andra halvleken kunde Elfsborg utöka ledningen när inhopparen Jeppe Okkels rullade in 2–0 i den 67:e minuten.

Något som också gladde hemmafansen var att vänsterbacken Simon Strand gjorde comeback efter ha dragits med skadeproblem en längre tid.

Elfsborg vann till slut med 4–1 efter att inhopparen Sveinn Aron Gudjohnsen satt två vackra mål i slutet och där Marcus Antonsson tröstmålade för Värnamo.

– Vi tar tre välförtjänta poäng, säger lagkaptenen Johan Larsson.