Publicerad 2022-05-05

John Lundstram skickade Rangers FC till final i Europa League.

Från bänken fick Emil Forsberg se sitt RB Leipzig bli utslaget i den andra semifinalen på Ibrox.

– Det här är den överlägset bästa kvällen i min karriär, säger John Lundstram till BT Sport.

RB Leipzig hade en 1–0-ledning att gå på efter den första semifinalen i Europa League.

I returen på Ibrox Stadium kopplade Rangers FC dock ett grepp om matchen i den första halvleken. I den artonde minuten serverades James Tavernier öppet mål och bara sex minuter senare utökade Glen Kamara till 2–0.

Förlorade mot Malmö FF

Christopher Nkuku reducerade för Leipzig i den andra halvleken men med tio minuter kvar blev John Lundstram stor hjälte. Engelsmannen tog till vara på en retur och hans distinkta skott betydde 3–1 i matchen och 3–2 totalt i dubbelmötet.

Rangers – som blev utslaget av Malmö FF i kvalet till Champions League – har därmed alltså tagit sig hela vägen till final i Europa League.

– Jag kan inte sätta ord på det. Jag kom in i matchen med en bra känsla men att verkligen gå ut och göra det… Jag kan inte beskriva det, säger John Lundstram till BT Sport.

– Det här är den överlägset bästa kvällen i min karriär. Att få spela i Premier League var stort men att gå till en europeisk cupfinal…

De möts i finalerna

I finalen ställs Rangers mot Eintracht Frankfurt som besegrade West Ham med 1–0 under torsdagskvällen. Därmed vann det tyska succélaget, som också slagit ut Barcelona, med totalt 3–1.

I Europa Conference League möts Roma och Feyenoord i final efter semifinalsegrar mot Leicester och Olympique Marseille.