Ukraina vann första matchen sedan kriget

Publicerad 2022-05-12

Ukrainas första match sedan kriget bröt ut.

Som förberedelse inför VM-playoff spelade nationen en känslosam vänskapsmatch mot Borussia Mönchengladbach – och vann med 2–1.

Det var fina hyllningar, tusentals fans och många tårar som mötte det ukrainska fotbollslandslaget när de klev ut för att spela den första matchen sedan Rysslands invasion av landet.

När matchen mot Borussia Mönchengladbach, mittenlag i tyska Bundesliga, väl drog i gång fick Ukraina en drömstart.

Redan i den nionde minuten gav Mykhailo Mudryk landet ledningen när han på ett friläge rundade målvakten och la in bollen i öppen bur.

Kort senare kvitterade tyskarna, men Ukraina skulle ändå bli vinnare i den känslosamma matchen.

Avgjorde i slutminuterna

Oleksandr Pikhalyonok avgjorde matchen med 2–1-målet i den 82:a minuten till stort jubel på Borussia-Park.

Det ukrainska landslaget saknade dock sina största stjärnor och truppen bestod till stora delar av spelare från Dynamo Kiev och Sjachtar Donetsk.

På grund av kriget har Ukrainas VM-playoffmatch mot Skottland skjutits upp.

Den spelas 1 juni på Hampden Park i Glasgow. Vinnaren möter Wales i ett direkt avgörande möte om en plats i VM i Qatar.

Nationen som tar sig vidare hamnar i en VM-grupp med England, Iran och USA.