Filip Albertson räddade poäng när Adolfsberg kryssade

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

I halvtid ledde Vretstorp matchen på hemmaplan i division 3 västra Svealand i fotboll mot Adolfsberg med 1–0, efter mål av Anton Weman. Men i andra halvlek jobbade sig Adolfsberg in i matchen, och kvitterade genom Filip Albertson. Matchen slutade 1–1.

– Vi spelar riktigt bra idag och ska avgöra detta i första så vi skapar många fina lägen. Adolfsberg spelar ett väldigt rakt spel och har sina spetsspelare framåt och är inte ofarliga i omställningarna. Men vi har bra koll på dem och har ledningen i halvlek. Sedan får de ett riktigt "skitmål" som vår spelare styr in i hjulet. Domaren blåser mål och så är fotbollen ibland. Men spelmässigt så gör vi en fin match. Alla poäng är viktiga i år, kommenterade Vretstorps tränare Dennis Fransson efter matchen.

Adolfsbergs tränare Sebastian Heimeryd om matchen:

– Vretstorp tar kommandot av matchen direkt och lyckas skapa en handfull farliga målchanser. 1-0 kommer rättvist. Efter målet lyfter vi oss och lyckas själva skapa några riktigt fina lägen. I andra halvlek kommer vi ut med ny energi men utan att skapa något riktigt bra läge. De positiva tendenserna lönar sig och vi lyckas kvittera efter en fin aktion av Filip Albertson. Efter målet går vi för segern men Vretstorp försvarar väl och uppoffrande. Det var en jämn match mot ett svårspelat motstånd, vi står upp bra och ett oavgjort resultat känns rättvist. Vår backlinje ska ha en eloge idag som fick hantera många längre bollar av Vretstorp.

Det här betyder att Vretstorp nu ligger på andra plats i tabellen, och Adolfsberg är på sjätte plats tabellen.

I nästa match möter Vretstorp Eskilstuna City borta på lördag 5 september 15.00. Adolfsberg möter Hertzöga fredag 4 september 19.00 borta.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.